top of page
  • Foto del escritorThea Elling

EEN NIEUWE GENERATIE

Actualizado: 15 sept 2018Zojuist kreeg ik een berichtje van iemand die op veertienjarige leeftijd bij ons in de zaak kwam werken en sinds de dood van mijn man het hele makelaarsbedrijf in Salou heeft overgenomen.

Hij liet me weten dat hij opa is geworden en dat dit hem heel gelukkig maakt.


Natuurlijk is zo'n berichtje altijd welkom, maar het maakte wel dat ik weer eens met mijn neus op de feiten werd gedrukt; dat de tijd gestadig door gaat en er zich steeds weer een nieuwe generatie aankondigt die onze aandacht vraagt.

Tegenwoordig zijn wij meestal de oudsten op bijeenkomsten, maar daarom zijn we zijn niet minder belangrijk. Opa's en oma's of beter gezegd, mensen met levenservaring hebben nog steeds een belangrijke rol in onze maatschappij.

Wij kunnen bijvoorbeeld met meer rust en geduld naar kleine kinderen luisteren en daarmee bedoel ik echt niet dat we uren achter elkaar met ze bezig moeten zijn, het gaat meer om kwaliteit dan om kwantiteit.

Zodoende ontstaat een win-win situatie; wij blijven op de hoogte van wat er zoal in hun leventje gebeurt, wat ons helpt ‘bij’ te blijven, en de jeugd op hun beurt luistert naar onze belevenissen en ervaringen welke ze kunnen inzetten om een bredere kijk op het leven te krijgen.


Daarom zeg ik: Hiep hiep hoera voor iedere nieuwe generatie.


24 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Commenti


bottom of page