top of page

Wie ben ik

Thea Elling

Als ik een coach zoek wil ik wel weten of die persoon mij ook echt kan helpen en niet alleen vanuit een theoretisch begrip me haar hulp aanbiedt.

Vandaar dat ik hier een beetje wil vertellen waarom ik nu met coaching voor 65-plussers start.

Mijn levensverhaal

Om even in het kort iets over mijn leven te vertellen zal ik toch met mijn jeugd moeten beginnen:

Uit een gezin van 6 kinderen was ik nummer vier. 

Toen mijn vader stierf, nog voor mijn jongste zusje geboren was, verhuisde mijn moeder met haar kroost van Hilversum naar Helmond, wat voor ons allemaal een spannend avontuur was.

Mijn moeder gaf daar les op de Huishoudschool en wij leerden van jongs af aan rekening met haar te houden: ‘Mama heeft het toch al zo moeilijk’ werd ons heel vaak ingeprent en misschien daardoor leerden we al vlug meer rekening te houden met anderen dan met onszelf. Grappig dat 5 van ons zessen een sociaal beroep koos; 2 in het onderwijs en 3 in de gezondheidszorg. Ik koos met plezier voor de verpleging.

 

Op mijn 23ste kwam er weer een grote verandering in mijn leven; ik trouwde met mijn Spaanse ‘novio’ en ging in zijn land wonen. Als nieuwbakken huisvrouw legde ik me speciaal toe om de Spaanse kookkunst te leren. Bovendien kreeg ik in korte tijd mijn 4 kanjers, drie meiden en een jongen.

In de tijd dat onze jongste 3 en de oudste 8 was ben ik in de makelaardij van mijn man gaan werken. Ik voelde me heerlijk, ik kon weer met allerlei mensen in contact komen en je gelooft het of niet, ik was daar naast tolk ook vaak nuttig als verpleegster.

 

Het werken in ons eigen bedrijf had als voordeel dat ik het makkelijker kon combineren met mijn gezin. Het nadeel was dat ik soms wel hele lange dagen maakte. Toch bevredigde dit werk me op de duur niet voldoende omdat ik mijn kracht meer wist in de gezondheidssector. Dus  begon ik mijn ontdekkingsreis in de alternatieve geneeskunde.

Het was een fascinerende tijd; ik leerde meerdere technieken kennen en ontmoette daarbij boeiende en mooie mensen. Al die methodes kwamen mij  goed van pas toen ik later als therapeut in Salou mijn diensten kon aanbieden.

In ons eigen centrum Ergon had ik mijn praktijk als lifecoach maar gaf verder ook yogales, massage en Rebirthing.

Van al mijn bezigheden heeft het werken als lifecoach mij toch de meeste voldoening  gegeven; ik kon hier de TRCD-trainingen en andere studies die ik  gevolgd had, met elkaar in verband brengen en dat bleek enorm waardevol.


Na een huwelijk van 30 jaren zijn Luis en ik gescheiden en ben ik mij steeds meer  gaan toeleggen op de yogalessen en op coaching.

 

In 2002, twee jaar na onze scheiding, overleed de vader van mijn kinderen en in 2009 trok ik weer eens de stoute schoenen aan om van Tarragona naar Haarlem te verhuizen.

Ook hier wilde ik weer starten met yoga en coaching maar door verschillende omstandigheden kwam het er niet van. Ik werkte wel via het uitzendbureau 65plus, gaf Spaanse les en ook nog massage.

 

Ondanks al mijn activiteiten miste ik de directe coaching en toen ik op een dag in contact kwam met Nederlandse coachers was mijn besluit snel genomen; ik ga ook hier in Nederland mijn levenservaring, mijn intuïtie en studies in dienst stellen van anderen.

Voor mij wordt deze activiteit geen herhaling want dit keer richt ik me speciaal tot de groep ouderen (en wijzer) en die, net als ik van deze fase een van de mooiste van hun leven willen maken.

En nu, na 14 jaar in Haarlem te hebben gewoond ben ik weer terug in Tarragona, dichtbij mijn kinderen.

Maar zoals je wel begrijpt ga ik hie ook niet stil zitten en coach ook hier weer mensen om het maxima uit het leven te kunnen halen. 

My Approach
bottom of page