top of page
  • Foto del escritorThea Elling

BEN JIJ MET VAKANTIE GEWEEST?

Actualizado: 15 sept 2018


Ja, het is al weer september en de scholen hebben hun deuren weer geopend. Ook in de bedrijven komt het gewone ritme weer op gang.


En hoe is het met jou, ben je er deze zomer op uit geweest of ben je lekker thuis gebleven?

Zelf heb ik het de hele maand augustus superleuk gehad met veel logees; eerst een van mijn dochters met man en 3 vrienden en daarna de jongste van mijn club, ook met haar gezin.

Haast iedere dag zijn we er met elkaar opuit getrokken en het fijnste is wel dat ik er ben niet moe van ben geworden. Mijn kleinkinderen hebben genoten en het was niet moeilijk te zorgen dat iedereen zich kon amuseren.


Wat een verschil met twintig jaar geleden, toen was ik ook actief maar kon niet naar mijn lijf luisteren, zoiets van ‘niet denken of voelen maar gewoon doorgaan’.

Heel normaal dat ik in die tijd vaak doodmoe was; mijn drukke gezin, het werken in de makelaardij van mijn man en mijn activiteiten als therapeute terwijl we daarbij ook nog vaak gasten over de vloer hadden.

Maar wat me in die tijd de meeste energie kostte was eigenlijk me vaak onbegrepen te voelen, speciaal door mijn man.

Ik wilde de perfecte echtgenote zijn, de ideale moeder, en me toch 100% inzetten voor mijn werk. Dat was op de duur te veel van het goede en ben er toen op afgeknapt.


Gelukkig heeft het leven me de kans gegeven om te leren van het verleden en mijn eigen beperkingen en mogelijkheden te respecteren. Dat lukt me nu veel beter dan voorheen.Herken jij jezelf in deze situatie?

Laat het dan weten door jouw reactie hier te delen.

14 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page